måndag 2 augusti 2010

Om en vandring 25 - 29 juli


Mellan den 25 och 29 juli deltog vi i en pilgrimsvandring mellan Arlöv och Sankt Olof. Den är redovisad i mer detalj på Pilgrim i Skåne, men jag tar upp lite kompletterande detaljer här. På bilden den gamla vackra medeltidskyrkan i Burlöv. Bredvid finns den gamla prästgården bevarad, den kan beses mot en blygsam avgift. Vandringen utgick från den nya kyrkan i Arlöv men vi passerade också Burlövs kyrka.

En del av vandringen första dagen gick längs järnvägen mellan Djurslöv och Staffanstorp - som inte är nedlagd, vilket framgick av att alla järnvägs- och vägsignaler fortfarande var i funktion. I princip fanns alltså möjligheten att ett godståg skulle komma och köra på oss. Växtligheten längs spåret tycktes dock tyda på att inga tåg kommit de senaste par åren.




Det var mycket gott om en svamp som är karakteristisk för gamla järnvägar, nämligen syllsvampen. Möjligen ätlig men mycket seg.






På Björka kyrkogård finns en gravsten över en ängavattnare. Den här formen av bevattning ingick i en odlingsteknik som fanns på 1800-talet, en relativt kort tid.






Denna anläggning vid Björkaån öster om Björka utgör en modernare form av ängavattning.








På Olofsdagen den 29 juli anlände vi till kyrkan i Sankt Olof

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar