torsdag 23 juli 2009

Skåneleden mellan Glimåkra och Osby


Vi tog oss med tåg och buss till Glimåkra för att gå 20 km längs Skåneleden till Osby. Här en bild av Glimåkra kyrka.







Under en matrast i en vacker blomsterhage blev vi iakttagna av 15 nyfikna kvigor. Vi märkte inget förrän vi väcktes av ett plötsligt och högljutt MUU.






Här och där hittade vi lite kantareller, tillsammans blev de ett välkommet tillskott till lunchen dagen efter.








Det fanns flera stengärdsgårdar av imponerande höjd och längd, alla bevuxna med ett sammanhängande mosstäcke.







Liksom i övrigt i sommar så ville vädret inte rätta sig efter prognoserna. Minns inte om det var DMI eller SMHI som påstod att denna tisdag skulle vara veckans regnfria dag. Men vi upplevde flera korta regnskurar, följda av uppklarnande och sol. Som på denna bild.





Helge å rinner upp i Småland, vid Rydaholm, och rinner ut i Hanöbukten vid Gropahålet i Yngsjö. Här korsar vi den när vi är nästan framme i Osby.






Framme i Osby (kyrkan i bild). Klockan är nästan 7, tåget till Lund går 19.02. Vi lämnade Glimåkra cirka 10.40 så den 20 km långa vandringen har tagit 8 timmar och 20 minuter.

4 kommentarer:

  1. Verkar trevligt. En lång vandring verkligen!

    SvaraRadera
  2. 20 km är iofs inte så långt och man kan gå det på kortare tid än 8 timmar, men vi tog det lugnt, pausade ofta och noterade åtskilliga ting längs vägen. Och hade inte bråttom.

    SvaraRadera
  3. Joachim!
    Kantareller....jag blir nästan sjuk av längtan att komma ut i skogen bara jag ser dom... Men det ska nog bli någon liten svamptur!

    Nyfikna kvigor/kor är härliga! Jag råkade av misstag slå upp mitt tält och campa i en kohage på Bjärehalvön en gång, men det är en annan historia...

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Ja, det var tur att det var stängsel mellan oss och kvigorna annars hande vi haft dem över oss och uppvaknandet blivit än mer plötsligt.

    SvaraRadera