söndag 23 juni 2024

Sommar i Skåne

Skånetrafikens sommarkort berättigar till obegränsat resande på Skånetrafikens tåg, spårvagnar, trådbussar och bussar uner 62 dagar från 15 juni till 15 augusti, i år dessutom till billigare pris på grund av något oklart jubileum. Man kan utnyttja det till vandringar mellan två orter som man kan ta sig till eller från med tåg och buss, eller till att åka till någon stad och se på t ex en konstutställning. Jag har hittills hunnit med bådadera.

I förra veckan ledde jag en vandring mellan Sösdala och Hässleholm över Göingeåsen, ca 16 km, med vandrarlaget Gång-Gång och med deltagande också från Dansk Vandrelaug från Gentofte, i allt 26 vandrare. Lite svårt att hålla reda på alla, så det fick de göra själva. Jag tror alla kom fram.

Ett par matpauser hade vi längs vägen.

Vi passerade några stora vackra tjurar.

En gård med vackra träsniderier. Skogsnuvan?

Några pyttesmå kantareller hade tagit sig upp och någon i sällskapet såg till att de blev plockade.

Uppe på Göingeåsen hade vi fin utsikt över Finjasjön, innan vi vandrade ner till vägen vid Tormestorp och åkte hem med buss och tåg.

Idag tog jag tåget till Landskrona och besökte Konsthallen med en utställning av Emelie Röndahls handvävda verk, kallade Till sängs. Verken var mycket suggestiva och skulle ses från två håll, den uppenbara framsidan som såg ut som ryamattor.

Baksidan som framträdde med mycket tydliga figurer, verkade mer verklig än framsidan.

Ytterligare exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar