fredag 13 mars 2020

Våren i Fågelsång.


 Jag tog idag, fredag, en av mina vanliga rundor genom Fågelsång (Södra Sandby) för att se hur långt våren avancerat. Redan efter de första trappstegen ner i reservatet möttes jag av blommande vitsippor.

 Jag fortsatte längs Sularpsbäcken uppströms och fick till min förvåning se flera grupper av vätteros, som annars inte alls är så tidiga. Fortsatte stigen vidare, försökte upptäcka scharlakansvårskål, som inte visat sig här i Fågelsång på ett par år nu.

 På väg upp mot kullen där blåsipporna brukar hålla till fick jag syn på en grupp hålnunneört, som var på väg att slå ut. Också tidigt. Men några blåsippor såg jag till att börja med inte fast jag tittade runt.

 Jag såg dock en liten vit svamp som jag bestämde till en blek variant av toffelskräling. Och, när jag reste mig upp fick jag se dennna grupp av blåsippor. Jag hoppas de blir fler, förra året var de sorgligt fåtaliga, men det berodde nog på torkan 2018. Nu får de chansen att komma igång igen.

 Och till ytterligare förnöjelse: på återvägen fick jag syn på scharlakansskålen. Visserligen bara en och ganska liten men den var där. Den syntes inte på vägen dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar