onsdag 29 november 2017

Nordatlantens Brygge och Farao på Glyptoteket


 Så här i slutet av november innan jultrafiken gick igång på allvar begav jag mig över Öresund för att bese två pågående utställningar i Köpenhamn. Först Nordatlantens Brygge.

 Här visades utställningar av två isländska konstnärer. Först Kristín Gunnlaugsdóttir med sina ganska mörka, beslöjade kvinnoporträtt vars skönhet inte är av traditionellt slag.

 På andra våningen visades verk av Margrét Jónsdóttir - keramiska verk i mörka färger och som gav intryck av förfall. Okonventionella och fascinerande.

 Från Nordatlantens Brygge kommer man nu över den ganska nybyggda Inderhavnsbroen direkt till Nyhavn. Jag promenerade längs parallellgator till Strøget till Glyptoteket.

 Glyptotekets utställning Farao: Magtens ansigt var hopssmlad av lån från olika museer runt om i världen, bland annat Metropolitan Museum of Modern Art i New York, också Medelhavsmuseet i Stockholm.


Beskrivning av utställningen finns här:
https://www.glyptoteket.dk/udstilling/farao-magtens-ansigt/

 Hemresan är nu betydligt smidigare än för bara ett halvår sedan. Den särskilda id-kontrollen i Kastrup är avskaffad och nu återstår bara gränskontrollen i Hyllie. Den gick relativt snabbt och man kunde sitta kvar på tåget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar