måndag 3 augusti 2009

En sommarfredag i Köpenhamn och omgivning

På fredagen som var den sista dagen i juli begav vi oss med tåg över bron till den västra sidan av Öresund, steg av vid Kastrup Lufthavn och vandrade en bit längs Amager strand. Här finns långa sandstränder och gott om badmöjligheter och cykelparkeringar. Man skulle tro att huvudstadens befolkning skulle utnyttja denna möjlighet så här en solig dag mitt i sommaren, men en ihållande vind sänkte temperaturen och därmed lusten att bada och sola. På bilden skymtar Öresundsbron i horisonten.


Efter att ha vandrat några km i blåsten tog vi metron in till centrum och hamnade efter ett slag på Nørrebro och besökte som hastigast Assistens Kirkegård, Här ligger många berömda danskar begravda, som Søren Kierkegaard och Niels Bohr. Stora delar av kyrkogården fungerar också som park med många vackra och exotiska träd. Bland annat trädet på bilden som jag förgäves sökte få namn på.


Köpenhamn förberedde sig nu för ett större evenemang som kallas Metropolis och bland annat här ute vid Sortedamssøen på Østerbro ska man avhålla någon festival eller vad man kan kalla det, som ska heta Waterfools. Om den här Fiaten, eller vad det är för bil, som dumpats mitt ute i sjön, ingår i evenemanget undandrar sig min bedömning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar