måndag 14 juni 2010

Några juniutflykter


När man gått halvvägs upp längs Rundetaarns spiralgång (alltså i Köpenhamn, ska jag kanske tillägga) hittar man ett sidorum som används till konstutställningar. Denna fredag (11 juni) var det konstnärsgruppen Rimbaud som ville göra upp med den traditionella konsten enligt de upplysande texterna. Oklart vad samröre denna konstnärgrupp kan ha med författaren Rimbaud. Men ganska effektfullt var det och en utmärkt utställningslokal.


Och nu till något helt annat: svampletning på Balsberget i nordöstra Skåne. Denna bild föreställer slemhorn som inte är en riktig svamp (utan en slemsvamp).






Men matsvampar har börjat dyka upp också: till exempel grynsopp (släkting till smörsoppen) från tallhed vid Skåne sydkust nära Nybrostrand öster om Ystad.






Vandringen längs stranden öster om Ystad var ganska blåsig och sval denna söndag (13 juni).

5 kommentarer:

  1. Göran Holmberg20 juni 2010 kl. 10:44

    Din kommentar antyder att det finns texter på lapparna i tornet. Jag blev lite nyfiken på texternas budskap. Eller var det i informationsbladet till installationen som det fanns ett budskap?

    SvaraRadera
  2. Ja, det var i informationsbladen som det fanns någon from av budskap.

    SvaraRadera
  3. Göran Holmberg22 juni 2010 kl. 10:21

    Hörrududu...det där stillade inte min nyfikenhet.
    Budskapet var?
    Jag är nyfiken på hur "nytänkande" gestaltar sig i en värld som snart sett "allt". (Med risk för att göra samma tankefel som den gamle chefen för USA:s patentverk gjorde vid förra seklets början).

    SvaraRadera
  4. Jag vet inte om man blev klokare av "budskapet" som jag inte längre kan återge ordagrant från utställningen. Men det lät något i stil med "Vi lever i en tid, hvor vores identitet konstant redefineres både af os selv, men også af det samfund vi lever i. Vi konfronteres og forholder os dagligt til begrebet på mange forskellige planer. Derfor har vi valgt at give publikum mulighed for at reflektere over identitetens mange aspekter i mødet med kunstnernes forskellige måder at skildre og anskue denne størrelse" (som går att hitta i en beskrivning av Rimbaud på nätet". Man kan alltså själv bestämma budskapet man vill få av utställningen.

    SvaraRadera
  5. Göran Holmberg23 juni 2010 kl. 23:00

    OK, tack för svaret!

    Väl så passivt i min smak (konstnärernas angreppssätt).

    SvaraRadera